Ovim otvorenim pismom pozivamo na suradnju sve hrvatske građane željne promjena. Obraćamo se također i svim državnim i lokalnim službenicima te dužnosnicima, svim formalnim i neformalnim grupacijama civilnog društva, znanstvenoj struci kao i poslovnim subjektima RH, svim političkim strankama u RH kao i svim hrvatskim sredstvima javnog priopćavanja i novinarima koji prepoznaju ovu inicijativu kao potrebnu.

Organizacijski odbor (odbor svih državljana RH s pravom glasa koji mu pristupe) je na temelju članka 8.a Zakona o referendumu, dana 22.12.2012. donio odluke o pokretanju neposredne građanske inicijative koja proizlazi iz temeljnih odredbi Ustava Republike Hrvatske – prava na referendumsko izjašnjavanje građana o ključnim pitanjima. Uz uvažavanje mišljenja svih svojih članova te nakon provedenog glasovanja, donešena je odluka o potrebi izjašnjavanja birača o tomu da se od Hrvatskog sabora zatraži raspisivanje referenduma te jednoglasno donijelo odluku o ova četiri referendumska pitanja:

  1. Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA ILI PROTIV PONIŠTENJA PRETVORBE, PRIVATIZACIJE I DRUGIH PRIJENOSA NE-OSOBNOG VLASNIŠTVA OD 1990. GODINE DO DANAS
  2. Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA ILI PROTIV ZABRANE RASPRODAJE IMOVINE, PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA RH?
  3. Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA ILI PROTIV PONIŠTENJA ULASKA REPUBLIKE HRVATSKE U ČLANSTVO EU?
  4. Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA ILI PROTIV ZABRANE PROMETOVANJA, PROIZVODNJE I PRODAJE GMO-a U REPUBLICI HRVATSKOJ?

Inicijativa se u medijima vodi pod radnim imenom REFERENDUMSKI USTANAK, a prikupljanje potpisa za referendume odvijat će se u svim hrvatskim gradovima u razdoblju od 13.02. – 28.02.2013.
Organizacijski odbor akcije “Referendumski ustanak” poziva sve zainteresirane iz gornjeg poziva da aktivno sudjeluju ili upute pismo podrške na adresu: aktivizam2012@gmail.com

Sve državne i lokalne službenike i dužnosnike upućujemo da su obvezni osigurati sva zakonom zajamčena prava koja imamo kao Odbor birača, a posebice jer se radi o neprofitabilnoj građanskoj inicijativi koja proizlazi iz temeljnih odredbi Ustava Republike Hrvatske – NEPOSREDNOG NARODNOG ODLUČIVANJA.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na podršci i suradnji u građanskoj inicijativi Referendumski ustanak.
Javnost i medije transparentno i pravodobno ćemo izvijestiti o svim bitnim detaljima u vezi inicijative, a javno ćemo objaviti imena svih grupacija građana koje su nam izrazile podršku.

U ime Organizacijskog odbora,
Predsjednik: Zoran Mihajlović
Dopredsjednici: Kristina Živković, Mirjana Babić, Dubravko Krčmarek

www.facebook.com/Aktivisticki.Servis

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>