Skriveno TV: Ruski dokumentarac Misteriozna mjesta, priče iz svemira

Ruska produkcija dokumentarnih filmova posljednjih godina proživljava renesansu i u nekim područjima nadmašuje nedodirljive National Geographic, History Channel i Discovery TV brendove. Posebno raduje što neki dobri ljudi vrijedno titluju i objavljuju te sjajne filmove na Youtubeu jer Rusi nude jedan potpuno novi, drukčiji pristup u odnosu na dominantno američke i britanske dokumentarce koji se u montaži prilagođavaju «rupama» za reklame nakon kojih se ponavljaju, što strašno iritira. Jasno, ne treba posebno isticati da to ne znači da zapadnjački dokumentarci ne valjaju, ali sjajno je što se medo s istoka probudio i ponudio nešto novo gledateljima vječno gladnima novih filmova. Posebno je razvijena produkcija tema iz oblasti «skriveno», a osim onih poznatih tema, misterija i fenomena o kojima je snimljeno jako puno filmova, po prvi put nakon raspada SSSR-a možemo doznati i neke priče iz te ogromne zemlje koja ima bogatu povijest vlastitih alter događaja.

Film «Misteriozna mjesta – Preci iz svemira» Sergeja Safiulina najlakše bi bilo opisati kao ruski pogled na teoriju «drevnih vanzemaljaca», sjajno opisanu tijekom čak tri sezone fenomenalnog dokumentarnog serijala «Ancient Aliens» History Channela. Taj dokumentarni film otvara pitanja naseljavanja Zemlje prije današnjeg čovjeka, nestanka drevnih civilizacija, propitkuju diljem planete široko rasprostranjene tragove građevina, artefakata i druge građe koja evidentno nije stvorena ljudskom intervencijom i slično. Vrlo gledljivo, inteligentno, svakako preporučamo pogledati.

SKRIVENO TV: Misteriozna mjesta – Preci iz svemira

Jedan komentar na članak:“Skriveno TV: Ruski dokumentarac Misteriozna mjesta, priče iz svemira”

  1. avatar
    none says:

    slike ne prate priču,,podmorje japana ne spada u priču o biminiju…-3

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>