Ante PANCIROV: Kad to u Slobodnoj Dalmaciji piše, onda mora da vanzemaljci stvarno postoje. Ili ne?

U Slobodnoj Dalmaciji ovoga tjedna čak dvaput su pisali o vanzemaljcima i među ostalim, jasno, prenijeli senzacionalnu objavu dokumenata američke agencije FBI u kojima se potvrđuje pad NLO-a kod Roswela u New Mexicu 1947. godine. U Dalmaciji je desetljećima bilo «ako Slobodna Dalmacija nešto nije objavila, to kao da se nije ni dogodilo». Nažalost, otkako je korporacija EPH učinila sve da uništi duh Slobodne Dalmacije i svede jedan od najboljih dnevnih listova u Hrvatskoj na papir za umotavanje girica na ribarnici i pranje stakala rakijom prozoračom, ta je novina prestala biti ono što je nekad bila, ali svejedno, taj je pojam «Slobodne» ostao, posebno kod starijih generacija. Tako da više ne bi trebalo biti nikakve sumnje da vanzemaljci postoje. I ne samo da postoje, nego su i sletjeli u Americi, srušili se, kad već to sve tako lijepo – crno na bijelo – piše u Slobodnoj Dalmaciji.

NLO je za malu djecu, dobrodošli u zemaljski pakao

Porazno je, tužno i užasno, koliko gotovo nikoga to nije taklo u dušu u moru svih ostalih dnevnopolitičkih vijesti i drugoga smeća kojim sve hrvatske, ali i globalne novine obiluju. Službena potvrda jednog tako senzacionalnog događaja koji desetljećima raspiruje maštu milijuna, koja je za standarde dnevnog hrvatskog «mainstream» novinarstva, u “Slobodnoj”  čak i dosta dobro obrađena, nije prosječnog čitatelja zaintrigirala ništa više nego tekst o novom pijanstvu ili «karanju» u beogradskoj Big Brother kući. Koga išta u ovoj zemlji više može iznenaditi? Možda da se vanzemaljci sutra spuste na Markov trg i sjednu kod Jandrokovića?

Ruku na srce, koliko god na prvi pogled sve to zvučalo nelogičnim i čudnim, zapravo je sasvim normalno da ljude čak ni jedna takva tema previše ne dira. Prvo zato što je Internet, pa onda i cjelokupan medijski prostor svakodnevno ispunjen svim i svačim, a drugo i ključno, svijet u kojem živimo, ovaj moderni svijet, toliko je sjeban i krcat užasima da NLO teme odavno nisu ni blizu diaboličnog vrha perverzija i gadarija koje su striktno rezervirane za ljudski rod i ovaj trodimenzionalni privid stvarnosti u kojem se nalazimo, ovaj glib vrijeme/prostora u kojem smo zapeli. Što je luđe od toga da hrvatski vojnici, plaćenici, ratuju u Afganistanu radi nafte «naših zapadnih partnera»? I što je luđe i veća «teorija zavjere» od činjenice da su «saveznici» napali svojedobno Irak zbog oružja za masovno uništenje pa se u jednom trenutku sjetili da su se zajebali, ispričali se što su porobili suverenu državu, pobili gomilu ljudi i zadržali tamo svoje trupe i kompanije koje bez pardona nastavljaju crpiti prirodna bogatstva te zemlje? Jebiga, bar smo sredili onog smrada Sadama Huseina…mrš! Uostalom, što je luđe od epizode u kojoj su demokrati osvojili predsjedničke izbore u SAD-u ali na TV-u se pojavi voditelj koji kaže «Ej, pardon, krivo smo prebrojali glasove, ipak je bogobojazni republikanac,  gospodin George Bush junior pobjednik» , jebiga, malo smo fulali. A kad su na TV-u objasnili da su se zajebali, onda to mora da je tako. Jer što kaže omiljeni voditelj vijesti na Fox News, to je istina. To dođe njima kao nama da je pisalo u Slobodnoj Dalmaciji.

Svijet u kojem živimo luđi je od ijednog SF-a

Uistinu, što je luđe od svijeta u kojem živimo. Nema te «najveće tajne», teorije o stoljetnoj zavjeri moćnika, financijskih lobija, farmaceutske industrije i reptilskih vanzemaljaca koji vladaju ovim svijetom od našeg ludila, ludila u kojem se ovaj planet vrti, a mi koji tobože dominiramo i vladamo ovim svijetom, sve to toleriramo šutke zaokupljeni svojim prizemnim, bijednim životima. Ovaj svijet, zapadnjačka civilizacija u koju se kunemo i pod svaku cijenu trudimo se postati idućom žutom zvjezdicom na plavoj europskoj zastavi laži i manipulacije biblijskih razmjera, najveća je prijevara u povijesti, sofisticirano porobljavanje poreznih obveznika perfidnom kontrolom uma, pomno isplaniranom indoktrinacijom,  pranjem mozga kroz religiju i obrazovanje i medijski cirkus kroz tobože informiranje i zabavu. Zaista, nema sumnje da smo ovce, veće ovce nego što su ikad te vunene životinje bile.

Na periferiji tog Novog svjetskog poretka koji upravo niče u sjevernoj Africi gdje se priprema pozornica za završne scene modernog fašizma, u ovoj našoj pripizdini nacija strepi nad presudama trojici generala iz rata koji kler naziva «svetim ratom», na sudu koji sudi prema migu svevidećega oka s vrha piramide. Koga briga za pravdu koje smo se odrekli onoga trena kad je Hrvatska predala suverenitet Europskoj uniji, a na koju se ovih dana pozivaju i zazivaju je oni koji su od početka čuvali svoje guzice i guzice svojih razmaženih tatinih sinova dok je sirotinja ginula u još jednom križarskom ratu, prvo protiv onih koji se drugom rukom križaju, a onda i onih koji se «krivom Bogu» klanjaju. Koje ludilo! Bolest, jad i užas.

U Slobodnoj Dalmaciji kažu da su se kod Roswela uistinu srušili svemirci. Gledam po štekatu dok čitam nekad ugledni splitski dnevnik, one tri razmažene ženice bogatih tatinih sinova i dalje pričaju o svojim preskupim krpicama dok im majke i punice čuvaju djecu, nebo je i dalje plavo, doduše isprepleteno chemtreilsovima, a sunce je i dalje žuto i sja. Koga briga što su mali sivi, zeleni, kako bilo, sletjeli prilično ukoso u Novom Meksiku i spičkali se? Koga briga za presude i Libiju, i nove generale kojima će suditi pravedni sud pravedničkog UN-a u još jednoj, budućoj farsi i na kraju, koga briga kad će već sutra sve to biti stara vijest u toj štraci od novine, e što smo im dopustili da nam urade….

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>