Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste – karika koja nedostaje

Zacharia Sitchin

Što bi se dogodilo kada bi shvatili da je sve što smo učili u školama o našoj povijesti LAŽ? Počevši od samog nastanka čovjeka i njegovoj evoluciji? Kako bi reagirali kad bi se ukazala mogućnost da je sve što znamo, zapravo prikrivanje istine? Jesmo li uopće spremni uzeti tu opciju kao mogućnost?

Ugledni, prošle godine preminuli pisac Zetcharia Sitchin još je u svojoj mladosti proučavao Stari zavjet, te knjigu postanka na izvornom Hebrejskom jeziku i tako je naišao na proturječja koja su postala temelj dugogodišnjeg istraživanja koje je rezultiralo pisanjem značajnih knjiga koje govore o svijetu u kojem živimo iz jedne druge perspektive, nama nepoznate, a toliko fantastične da zvuči nevjerojatno. Sve je počelo kad je čitao biblijski tekst iz Knjige postanka: « kada je Bog odlučio uništiti čovječanstvo Velikim potopom,˝sinovi božji˝ su se ženili zemaljskim kćerima, i pri tome bili na Zemlji. U hebrejskom originalu oni su se zvali Nefili što znači Divovi. Sitchin se zapitao: «zar to ne znači doslovno;˝oni koji su sišli˝; koji su se spustili na zemlju?» No, kada je to izrekao svojem učitelju, ovaj ga je ukorio i rekao mu da smjesta prihvati tradicionalnu interpretaciju.

U godinama koje slijede, Sitchin je počeo proučavati jezike, povijest i arheologiju davnog Bliskog istoka i postao je opsjednut Nefilima. Arheološka otkrića i dešifriranje sumerskih,  babilonskih, asirskih, hetitskih, kanaaskih i ostalih drevnih tekstova, bili su mu temelj za  prihvaćanja novih otkrića, bića Nefila, koji su u to vrijeme bili stalni posjetitelji Zemlje. Svi drevni narodi vjerovali su u Bogove koji su se spustili na Zemlju s neba i koji su se po želji mogli vinuti u nebo. Ali svim tim pričama nikada nije priznata vjerodostojnost, a učenjaci su ih interpretirali kao mitove.

U ovom tekstu, ukratko ćemo se upoznati s ostavštinom dr. Zetcharia Sitchina, jednog od prvih prevodioca sumerskih ploča (arheolozima poznate ploče, ima ih preko 20 tisuća, vrhunska ostavština sumerske civilizacije op.a), koji je povezujući različite spoznaje iz drevne prošlosti na fascinantan način postavio jednu alternativnu zemaljsku povijest. Njegove knjige dovele su u pitanje svjetsku povijest kakvu učimo u školama, te tradicionalne spoznaje svele na predrasude i većinu dotadašnjih teorija o postanku ljudske vrste svele na razinu neuvjerljivih fikcija.

Danas i znanstvenici počinju od riječi do riječi potvrđivati sadržaj Sitchinovih knjiga. Neki njegovu knjigu smatraju idealnom knjigom za ulazak u novo tisućljeće, drugi ga smatraju običnim plagijatom. Je li on zaista plagijat, procijenite sami. Ukoliko ovaj tekst privuče vašu pažnju i navede vas na razmišljanje, konačnu prosudbu ipak, radije, donesite nakon što pročitate njegove knjige, ali i knjige ostalih istraživača koji razrađuju ili potvrđuju ove teorije.

Lažirana povijest?

Kako to da su se preci modernog čovjeka pojavili prije otprilike 300 000 godina, umjesto dva ili tri milijuna godina u budućnosti, kako bi bilo logično prema aktualnim znanstvenim teorijama razvitka čovjeka od svojih nehumanoidnih predaka. Ukratko, kako je moguće da je evolucija odjednom ubrzana toliko neprirodno, u odnosu na dotadašnji tempo razvoja života na Zemlji?

Jesmo li naseljeni na Zemlju sa nekog drugog mjesta, ili su nas stvorili Bogovi, kao što tvrde Stari Zavjet i drugi drevni izvori? Kako većina znanstvenika danas nezadovoljno priznaje, Čovjek bi trebao još uvijek biti bez civilizacije. Ne postoji dovoljno dobar razlog zbog kojega bi trebali biti razvijeniji od primitivnih naroda u džunglama Amazone ili nedostupnim dijelovima Nove Gvineje. Ovo se nastoji objasniti time da su ova plemena bila izolirana u kameno doba – ali, izolirani od čega? Ukoliko su živjeli na istoj planeti kao i mi, zašto i oni nisu postigli znanja o znanosti i tehnologiji vlastitim snagama kao što mi navodno jesmo?

Što se dogodilo s karikom koja nedostaje u evolucijskoj traci čovjeka – koja i dan danas zbunjuje znanstvenike?

Zagonetku ne predstavlja zaostalost Bušmana nego naš napredak. Sada se priznaje; prateći tijek evolucije, čovjek bi trebao biti još uvijek tip Bušmana, a ne modernog čovjeka. Čovjeku je trebalo 2 000 000 godina da napreduje u izradi oruđa: od korištenja oruđa u obliku u kojem ga je pronašao, pa do spoznaje da ga može izoštriti i oblikovati svrsi. Zašto nam nije trebalo još 2 000 000 godina da naučimo koristiti ostale materijale, i daljnjih 10 000 000 godina kako bi svladali matematiku, tehniku i astronomiju?

Naprotiv, manje od 50 000 godina nakon pojave prvih neandertalaca mi šaljemo astronaute u svemir.

Jesmo li mi i naši preci sami stvorili ovu civilizaciju?

Sitchin odgovore na ovo i ostala mnoga pitanja pronalazi u drevnim tekstovima te zaokružuje svoju teoriju uz pomoć bezbroj dokaza.

Na posljetku, je li moguće da je najpoznatija i najčitanije knjiga svijeta –Biblija, zapravo krivo prevedena? Postoji li mogućnost da ona sama u sebi sadrži detaljne podatke o tome kako smo nastali, no vjerska vlast ju je odlučila cenzurirati i banalizirati kako bi lakše manipulirali masama?

Odgovore na sva ova pitanja nudi u svojim djelima Sitchin, ali i ostali brojni autori koji se bave ljudskom poviješću čak i iz grana arheologije, kao što su to primjerice,  Michael Crem i Richard Thompson u knjizi´Zabranjena arheologija´(LINK).

Sitchin objašnjava nedostatak «karike» teorijama koje upotpunjuju stvar i zaokružuju nastanak čovjeka. Nefili su bili ti koji su genetskim inženjeringom kreirali modernog čovjeka iz neandertalca, odnosno homo erectusa. Zaista, po evolucijskoj logici, čovjek bi i dan danas trebao biti primitivan.

Na temelju brižljivo pokrepljenih i pomno proanaliziranih podataka te prijevoda starih zapisa Sitchin stoga tvrdi da su ljudi vrste Homo sapiens alias kromanjonci zapravo produkt vrlo složenog genetskog inženjerstva superiorne rase s desetog, za Sumerane dvanaestog planeta Sunčevog sustava koji se prema sumerskim zapisima naziva Nibiru. U istim zapisima se nalaze detaljne mape, svemirske postaje i lansirne rampe za svemirske strojeve ovih posjetitelja koje su  nazivali Bogovima…

Početak civilizacije

Sumerska ostavština

I sami Egipćani su tvrdili da prve civilizacije i religije nisu nastale u Egiptu već u južnoj Mezopotamiji. Civilizacija sa zaista velikim´C´jest Sumer. Tamo su, nedugo nakon 4 000. godine prije Krista (prije gotovo 6 000 godina) IZNENADA procvjetali svi najvažniji elementi visoko razvijene civilizacije. Svi korijeni današnje civilizacije se mogu pronaći u Sumeru; gradovi, visoke građevine, ulice, tržnice, žitarice, dokovi, škole, hramovi, metalurgija, medicina, kirurgija, proizvodnja tekstila, gurmanska jela, poljoprivreda, navodnjavanje, upotreba opeke, izum peći, najstariji kotač, teretna kola, brodovi i navigacija, međunarodna trgovina, utezi i mjere, zakoni, sudovi, porote, glazba, glazbene note, glazbeni instrumenti, ples i akrobacije, domaće životinje, ratovanje, obrtništvo, prostitucija i uz sve to, golemo poznavanje astronomije, u mnogomu i opširnije nego danas. Jer sumerski zapisi sadrže informacije o našoj galaksiji koje je suvremena znanost otkrivala postepeno tijekom godina…

U sumerskim zapisima tog vremena se jasno govori o´onima koji s neba dođoše na Zemlju´. Ove pridošlice Akađani i Sumerani nazivaju bogovima. Akađani su ih zvali Ilu´Uzvišeni´,iz čega potječe hebrejsko, biblijsko El. No, na začetku svih religija, Sumerani su ih zvali DIN.GIR, prevedeno kao «pravedni iz raketnih brodova».

Iz sumerskih kozmoloških priča i tekstova koji su služili kao autobiografije ovih bogova, iz popisa njihovih uloga, odnosa i gradova, iz kronoloških i povijesnih bilješki zvanih «Popisi kraljeva», te mnogih drugih crteža i natpisa, Sitchin sastavlja svjedočanstvo o tome što se događalo u pretpovijesnim vremenima i kako je sve počelo.

Priča počinje u pradavnim vremenima, dok je sunčev sustav bio još mlad. Tada se iz vanjskog svemira pojavio veliki planet koji potom biva uvučen u Sunčev sustav. Sumerani su ga zvali NIBIRU,´Planet križanja´;njegov babilonski naziv je bio Marduk (sjetite se božanstva istog naziva kojeg štuju Babilonske krve loze).

Fascinantno životno djelo Z. Sitchina

Fascinantni prikazi Bogova

Dok je prolazio kraj vanjskih planeta, njegova putanja skreće prema Suncu i ukrštava se s putanjom jednog starog planeta zvanog Tiamat. Kada su se približili, Mardukovi sateliti razbili su Tiamat na dva dijela. Njegov niži dio se raspao u komadiće stvorivši krhotine planeta čija je orbita bila između Jupitera i Marsa. Tiamatov gornji dio i njegov glavni satelit odbačeni su u novu orbitu i tamo su postali Zemlja i Mjesec.

Sam Marduk, koji je ostao netaknut, uhvaćen u ogromnu eliptičnu orbitu oko Sunca, vraća se na mjesto´nebeske bitke´između Jupitera i Marsa svakih 3 600 zemaljskih godina. Tako po Sumeranima u sunčevom sustavu postoji dvanaest planeta, Sunca, Mjeseca (kojeg su Sumeri smatrali ravnopravnim nebeskim tijelom), devet planeta koje poznajemo i dvanaestog; Marduka.

U sudaru s Tamatom, dio tamošnjeg života prešao je na Zemlju. Njegov razvoj je preslika evolucije života na Marduku. No na Zemlji su se primati pojavili kada su na Marduku inteligentna bića dosegla visoku razinu civilizacije i tehnologije.

S tog dvanaestog člana Sunčevog sustava, prema tvrdnjama Sumerana, na Zemlju stižu astronauti – ´Bogovi neba i Zemlje´.

Iz Sumerskih vjerovanja, ovi su bogovi stvorili ljudski rod i dali mu civilizaciju, sve znanje i znanost (što objašnjava mnoge stvari koje dan danas muče povjesničare – izvrsno sofisticirano poznavanje astronomije, i ostalih znanosti, građevinu itd. , u pradavna vremena). Moderna astronomija je tek relativno nedavno otkrila planete koji su Sumerima bili uvelike poznati, a nisu se mogli vidjeti niti promatrati golim okom.

U Sumeru su, a ne stoljećima kasnije u Grčkoj, zvijezde bile po prvi puta u povijesti locirane, identificirane i smještene u sazviježđa i nazvane imenima. Smještene su u Sumerske tablice točnim redoslijedom kojeg koristimo i dan danas! Uistinu je fascinantno to životno djelo Zatcharie Sitchina. (Duh-vremena.bloger.hr)

SKRIVENO TV: Are we alone? Dokumentarac o istraživanju Z.Sitchina


 

4 komentara na članak:“Zacharia SITCHIN: Zabranjena povijest ljudske vrste – karika koja nedostaje”

 1. avatar
  Inga Ivanović says:

  Čitajući ovaj tekst,prisjetila sam se jedne rečenice iz Biblije,kad je Isus odgovorio Nikodemu:”Kako,da ti pričam o nebeskom,kad ne poznaješ ni zemaljsko”!
  Mislim,da to važi i za nas danas.Tako malo znamo o bivšim civilizacijama.Sumeri su posebno intrigantni.Puno stvari,koji pišu u Bibliji već su poznate i puno ranije.Ja sam vjernica,ali sam otvorena i za druge religije,filozofije i civilizacije.
  Kad pomislimo samo o medicini.Pa lobotomiju su radili već i stari Egipčani.Ja skačem sa jednog područja na drugo,ali toliko toga ima,da se teško usredotočiti samo na jedno.
  Uzmimo samo piramide u BiH.Sad su se znanstvenici složili,da su autentične,čak da su najstarije i najveće piramide na svijetu.Moj prijatelj je bio u unutrašnjosti najveće piramide i pričao je o svom doživljaju.Fantastično!
  Možda imate pravo,ali Masoni,iluminati,bilderbergovci,a ja bi tu uključila i Vatikan,jer je puno papa bili masoni,vjerovatno imaju razne pisane (stare)dokumente,ali nisu za javnost,jer bi se sve urušilo,a u tom slučaju oni gube vlast.
  Ja vjerujem,da će ljudi ipak saznati jednog dana ono što im je skrivano tisućama godina

 2. avatar
  Nerazzurro says:

  Hm da, u svakom slučaju za nekog kome je dosta nelogičnosti u općeprihvaćenoj povijesti i pun kufer toga da nas hebu u zdrav mozak. autori ovakvih knjiga poput sitchina ili creme i td… su pravo osvježenje od povjesti koju nam nameću. sad neznam kolko se sve ove informacije točne i vjerodostojne, al ljudi poput ovih autora koji su svoj život podretili otkrivanju prave istine, tjeraju nas na razmišljanje i preispitivanje postanka svega, povjesti, nas samih…

  • Zašto pričamo mi i oni.Ako neko ne zna odgonetnuti ne znači da nešto prikriva.Interakcija neba i zemlje je bila i biće.I čim se javno iznosi sve ništa nije prikrivenoJedino možemo se buniti što se od mnogih biblija uzima kao jedina istina ali i u bibliji ima puno toga što piše ali se pogrešno tumači.Ja niti prihvatam bibliju kao jedinu istinu niti sam obavezna jer ona nije sveobuhvatna lepo piše jevrojskog naroba rodoslov i istorija ne pominju se drugi narodi naročito sem oni iz njihovog okruženja i u odnosu na druge knjige i zapise biblija je naposletku nastala,a nauka koju poznajemo kasnije.A tragovi civilizacija su mnogo mnogo stariji i što je opet činjenica a na nama je da odgonetamo

 3. avatar
  ivan says:

  sitchinovw su knjige odista osvjezenje u klisejima danasnje znanosti koja kao da se po necijem nalogu igra u pijesku kulama ne videci ispred sebe ocean znanja,ili je to znanje dostupno samo odabranima tipa bilderberger,komitet 300.iluminatske loze(9 sestara) itd.djelici skrivenih znanja iz podzemnih vanzemaljskih entiteta uz pomoc rijetkih hrabrih ljudi dosli su i do nas obicnih smrtnika,doduse stidljivo i s podsmjehom okoline koja nasu zainteresiranost ovim temama smatra herezom ali nije daleko vrijeme kad ce sok i nevjerica zadesiti prepametne materijalno opterecene ljudske jedinke cija su srca zatvorena za sve sto ne sjeda u njihove religijske ili znanstvene doktrine opterecene pohlepom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>