Nikola DUPER: NLO – Nije Ludovanje, Očigledno

Prije par tjedana Philip Mantle, poznati istraživač u području ufologije i izdavač engleskog časopisa Ufo Matrix, poslao mi je poveznicu na Internet site preko kojeg engleska vlada objavljuje dobar dio dokumenata vezanih uz NLO tematiku. To je samo jedna od više sličnih inicijativa, koje su počele 1966. godine sa poznatim FOIA aktom (Freedom Of Information Act) kada je, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Lyndon B. Johnson odlučio da državna administracija, nakon određenog vremena, mora dati na uvid građanima tajne dokumente. Mnogobrojni istraživači, u cijelom svijetu, počeli su potragu za dokazima o postojanju NLO-a i vanzemaljskog života. Nakon toga još su neke zemlje počele objavljivati do tada tajne dokumente, iako isključivo vezane uz NLO-e: Brazil, Francuska, Irska, Danska, Kanada i Novi Zeland.

Nažalost, svi ti dokumenti nisu nikada donijeli neke revolucionarne spoznaje, dijelom zbog toga što su najzanimljiviji dijelovi pažljivo izbrisani debelim crnim flomasterom, a dijelom jer je za pretpostaviti da određeni dokumenti nisu niti objavljeni. Ne treba, dakle, previše očekivati od proučavanja ovih izvora informacija ali, ako ništa drugo, možemo zaključiti, bez ikakve sumnje, da je fenomen NLO-a pažljivo praćen i proučavan od strane svih, ili barem većine, svjetskih država.

I osobno sam bio svjedokom, u Italiji gdje živim već gotovo 24 godine, da je talijanska avijacija imala odgovornu osobu koja se bavila proučavanjem i klasificiranjem fenomena. Igrom slučaja i taj pukovnik, inače dobar prijatelj, a sada u mirovini, imao je priliku vidjeti osobno NLO o čemu je često držao predavanja u cijeloj Italiji. Upravo zahvaljujući tom iskustvu i sam je postao jedan od zagovornika teze koja drži više nego sigurnim postojanje vanzemaljskog inteligentnog života. Cinici će reći: “Ajde neka ga barem negdje ima”.

Treba reći da su i neke masonske lože, preko svojih istaknutih članova, jako zainteresirane za NLO-e koji su, izgleda, samo na “površini” ismijavani, dok naprotiv, imaju određenu važnost za mnoge, očigledno, veoma “ozbiljne” ljude koji se, u principu, ne bi trebali baviti ovako smiješnim temama.

U SAD-u je već godinama aktivan “Disclosure Project”, pokrenut od strane dr. Steven Greera, koji se bavi okupljanjem takozvanih izuzetnih svjedoka. To su osobe koje su imali posebna iskustva, a njihove profesije nude određene garancije po pitanju psiho-fizičkog zdravlja. Riječ je, naime, o bivšim astronautima, vojnicima različitih rangova, vojnim stručnjacima, obavještajcima i slično. Danas ih je već više od 400, a 2001. godine održali su u Washingtonu konferenciju za tisak gdje su neki od njih iznijeli direktna i konkretna iskustva koja, barem u smislu svjedočanstva, dokazuju postojanje vanzemaljskog života i NLO-a.

Savršeno mi je jasno da skepticima ovo neće biti dovoljno da promijene mišljenje ali, vjerujte mi, to nije bio cilj ovog članka. Bilo bi sasvim dovoljno kad bi se barem malo povećala ozbiljnost medija kada, iako rijetko, ipak odluče progovoriti o ovoj fascinantnoj tematici.

Licenca: Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Hrvatska (CC BY-NC-SA 3.0)

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>