Zeitgeist: Moving Forward (Korak naprijed)

Zeitgeist: Moving Forward (Korak naprijed), bit će premijerno prikazan u gradskoj knjižnici u Šibeniku 17.01. 2011.  Zeitgeist: Moving Forwardredatelja Petera Josepha, dugometražni je dokumentarni film koji će zastupati nužnost tranzicije iz naše trenutne socioekonomske monetarne paradigme koja upravlja čitavim svijetom. Tematika će nadilaziti teme kulturalnog relativizma i tradicionalne ideologije te će se pomaknuti prema jezgri empirijskih „životnih“ atributa ljudskog i društvenog opstanka, ekstrapolirajući te temeljne pri…rodne zakone u novu održivu socijalnu paradigmu nazvanu „Ekonomijom baziranom na resursima“.

U filmu će se pojavljivati stručnjaci iz područja javnog zdravstva, antropologije, neurobiologije, ekonomije, energetike, tehnologije, društvene znanosti i druge značajne osobe povezane sa funkcioniranjem društva i kulture. Tri centralne teme ovog rada su Ljudsko ponašanje, Monetarna ekonomija i Primjenjena znanost. One zajedno tvore model za razumijevanje trenutne društvene paradigme; zbog čega je kritično maknuti se iz nje – u spoju sa novim, radikalnim, ali opet praktičnim društvenim pristupom zasnovanim na naprednim znanjima koji bi razriješio socijalne probleme kojim se suočava svijet danas.

Jedna od unikatnih atributa ovoga rada, koja ga izdvajaju po stilu od većine dokumentarnih filmova, je da se provlači paralelna dramska/filmska tema sa uglednim glumcima koji u različitim scenama dočaravaju cjelokupnu poruku ovoga filma. Film je također pun brojnih 2D i 3D vizualnih animacija, uvijek se vraćajući standardnoj, tradicionalnoj dokumentarnoj orijentaciji kao svom temelju.

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
17. siječanj · 17:00 – 20:00
Poljana 6 Šibenik, Croatia

Slobodan ulaz!

Jedan komentar na članak:“Zeitgeist: Moving Forward (Korak naprijed)”

  1. avatar
    akordijan says:

    gledao sam sva tri dokumentarca”zeitgeist” i stvarno preporucivam ga svima.meni je promjenio nacin gledanja na sve sto se dogadja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>